De race door eigen achtertuin op weg naar podium in de DARS 2018...

 

Samen met bijna 200 andere sporters uit heel Nederland zijn we afgelopen zaterdag weer van start gegaan bij de SANS Goldrush Survivalrace. Start was op de atletiekbaan van Atletics in Nijverdal. Na twee ronden lopen op de baan en over de graswal ontvingen we de eerste enveloppe voor het restant van de proloog. Rennend 3 verplichte punten halen in de omgeving van de Kruidenwijk van Nijverdal.

 

Bij terugkomst op de atletiekbaan kregen we de racekaart. En niet zomaar een racekaart, maar een mega grote racekaart in A0 formaat(!) met alle info voor de avontuurlijke dag die ons te wachten lag. Gemindf*cked door de kaart staat de concentratie direct op scherp. De hoofdlijnen van de etappe planning in ons opnemen en snel de eerste puzzels op de kaart oplossen en vertrekken naar het eerst volgende WP (Wisselpunt) per mountainbike. Onderweg een geheim punt opgepikt die al op de website te vinden was! De blikjes cola die Eduard hier verstopt had hebben we niet gevonden…;(

 

Aangekomen bij motorclub MAC ‘de Holterberg’ kregen we onze eerste echte survivalonderdelen voor hun kiezen. 3 rondes lagen in het verschiet: een run etappe, een run-step en een heuse survivalrun! Tijdens de survivalrun dienden we ook nog de hele ronde (7km) een 15kg zware boomstam mee te nemen! We haalden een nat pak om een CP (CheckPoint) te kunnen pakken. Nadat de drie onderdelen volbracht waren vertrokken we weer per mountainbike naar de volgende WP locatie via de Borkeld in onze woonplaats Rijssen.

 

Na een snelle fietstocht als hecht duo met het sleepkoord voor de stroomlijning waarin vele teams werden ingehaald - navigeren over zandpaden, door bossen en over heidevelden - kwamen we aan bij het Internationaal Brandweermuseum in Rijssen. Een prachtige locatie aan de rand van Rijssen bij een fantastisch mooi havezate. Hier hadden we weer keuze uit verschillende survivalonderdelen. Boogschieten (niet in het midden, maar wel raak voor Eduard), Jerrycanloop, apenhang, swingover en een loodzware brandslang gevuld met water verslepen. Weer 5 cp’s in the pocket. Als dat nog niet voldoende was liepen we een master hardloopronde van ruim 11 km door de bossen en het woonwijken van Rijssen, weergegeven op een mooi gevonden nacht-zicht-kaart. Niet alle punten opgehaald maar wel de meeste.

 

In het drukke Centrum zat ook een verplicht punt die elke deelnemer moest pakken. Namelijk in de mooie winkel van Hoofdsponsor SANS in Rijssen! Eerst opzoek naar een inklimtouw om een code af te lezen, hiermee konden we binnen in de winkel komen en moesten opzoek gaan naar het CP kastje. Dan dwars door de prachtige winkel hun weg naar buiten zoeken waar ze verwend werden met een heerlijke versnapering, een kus en knuffel van Rieneke en Erica!

 

Als slotstuk van de Goldrush volgde nog een Mountainbike etappe terug naar de Atletiekbaan, de tandwielenpuzzel kraker laten we links liggen en gaan via de coordinaten en CP X direct door naar de stripkaartenroute en melden ons 1 minuut voor de deadline terug.

 

Nog 3 zware hindernissen voor de boeg, Arjen haalt 2 van de 3 vlot binnen en na de lange 40 meter touwoversteek over de Regge is daar de verdiende finish, douche en pasta maaltijd! Voldaan wachten we op de prijsuitreiking, helaas laat de techniek de sporters in de steek. 24 uur later zien we op de uitslagenlijst dat we een keurige 8e plek hebben behaald in een zeer sterk deelnemersveld.

 

Hiermee sprokkelen we voldoende punten bij elkaar voor de bronzen plak in de DARS, de Dutch Adventure Race Series. Hiermee sluiten wij het sportjaar 2018 af! Terugkijkend op vele mooie avon(d)turen en trainingen nemen we nu een relatieve winterstop en zijn in 2019 zeker terug in deze gave vorm van (buiten)sport!

Goldrush Survivalracing (417).jpg
Tubantia citaat Arjen.JPG
Goldrush Survivalracing (83).jpg
Goldrush Survivalracing (277).jpg
Goldrush 2018 Survivalrun 2.JPG
Goldrush Survivalracing (45).jpg